Friday, January 25, 2013

Sekolah Menengah Tahfiz Al Quran (JAIM) MELAKA.


Assalammualaikum. Baru-baru ini Ustaz Alif Abdul Aziz bersama dengan penulis telah diundang ke SM Tahfizul Quran bagi sesi Forum' Mengapa Pemuda dan Pemudi kini meninggalkan sunnah Nabi Muhammad saw'. Sekolah Tahfiz ini terletak di Jasin,Melaka. Penulis bergerak daripada Klang ke Melaka pada hari rabu lepas. Begitu juga dengan Ustaz Alif Abdul Aziz yang berlepas daripada Johor dan lansung ke Melaka.
Alhamdulillah. Kami selamat sampai. Tiba sahaja disana berpusu-pusu menghulurkan salam. SubhanAllah. Indah sungguh akhlak yg ditunjukkan pelajar2 Tahfiz di sekolah tersebut. Sekolah itu merupakan sekolah lama Ustaz Alif Abdul Aziz sendiri. Kami juga diberi layanan yang istimewa bangat. Alhamdulillah. Adik-adik yang ada cukup baik perilakunya. Itulah contoh akhlak seorang agamawan dan hafizul Quran. ^_^.

Soalan yang diajukan pada penulis ada 2.

Yang pertama ialah "Perana Al Quran dan Sunnah pada pemuda dan pemudi kini".
Yang kedua pula ialah " Mengapa Pemuda dan Pemudi kini meninggalkan sunnah Nabi saw" sama seperti tajuk Forum itu sendiri.

Gambar 1
Syukur pada Allah swt, Ustaz Alif dan penulis dapat menjawabnya. In syaa Allah. Moga mujahadah ini diterima Allah swt. Penulis berharap agar ilmu yang dikongsikan daripada kami dapat digunakan adik2 disekolah itu daripada Ting 1 hinggalah ke Ting 5. Penulis juga menghulurkan salam hormat pada barisan Asatizah serta orang2 alim dan abid disana.Berikut ialah beberapa gambar ketika kami menyampaikan forum tersebut.:


Gambar 2

Gambar 3


Gambar 4

Gambar 5

Gambar 6
Gambar 7
Gambar 8
Gambar 9

Gambar 10

Gambar 11

Gambar serius daripada kami berdua

Penulis sedang berfikir,Ustaz Alif tengah ready nak bg jawapan .

Alhamdulillah rezeki untuk Ustaz Alif dan penulis.

Penulis kagum pada Al Fadhil barisan Asatizah  yang menjaga Sm TQ(JAIM).

Semoga perjalanan dakwah penulis didunia realiti mahupun maya dipermudahkan Allah swt serta mendapat sokongan jauh ataupun dekat daripada rakan-rakan yang mengenali diri penulis ini. Doakan yang terbaik untuk penulis pada masa akan datang. 

No comments:

Post a Comment